22 Haziran 2007 Cuma

Ben Koyumu Ozledim


Bizim favori balikci restoran'dan bir gorunus:)

Her yil olur bana bu, hele Mayis ayinda baslar artik butun yilin bekleyisi bitmis tatile yaklasirken memleket ozlemiyle yanip tutusurum belkide, daha cok yanik Turk muzikleri dinlerim arabada, yada durup dururken TV'de Turkiye ile ilgili birsey gorsem tutamam kendimi aglarim. Eskiden daha bir cok gidip gelirdim ama cocuklar buyuyup okula baslayinca olmuyor iste istediginiz gibi atlayip gidemiyoruz.

Yada bilgisayarimin desktop'una koyarim artik evimin oturma odasinin resmini sanki kendi evimde oturuyomus gibi. Halbuki burda kurmusuzdur bir ev pekte eksigimiz yoktur hani, yilin 11 ayi burda yasariz ama insanin kendi memleketi gibisi olmuyor canim. Ilk gider gitmez evime, hemen bir oda oda gezmem gerek, bir gozden gecirmem gerek butun evi, hatirlamam gerek her esyanin anisi var sonucta, muzelik olacak kadar vardir yaa, bu endonezyadan, yok bu misirdan diye.. bazen utaniyorum birine birsey gosterirken, hava attigimi dusunmesinler diye halbuki oyledir iste.

Mutfagim ve oturma odam (boyle kalir sanki icinde yasiyorumus gibi).

Balkonumda oturup Deniz'e nazir icmeliyim her gece benim 35C lik beyaz sarabimi, hele o havuz muhabetleri, annemlerle aksam sohbetleri, Okey oynamalar, oturur haril hariz anlatiriz artik 11 ay boyunca ne oldu bitti bize diye, halbuki her ayimizin tek tek resmini gondermisiz, konusmusuzdur her hafta sonu ama olmuyor iste aynisi illa yuzyuze anlatmanin tadi baska canim. 3 gun veriyorum annemle kavga etmemize:))

Balkonum'dan

Mersin'e gidipte soyle bir yaylasina cikmadan edemeyiz elbet, annemlerinde kurulu yaylalik evi olunca, oturunca terasinda sag tarafta sarkan kocaman Napolyon kirmizi kirazlari yemeden edemeyiz tabi, asagidan bir ses duyarim, kizim Derya o kirazlari yikamadan yeme haaa ilacli yoksa ishal olursun:)) oooo coktan inmistir belki 1kg kiraz mideye, sonra bak sen gokgurultusu gibi seslere.. acariz artik musluk siriltilarinida kimse duymasin diye:))

Yaylamizdan goruntuler..
Mersinden tam 7 dag ilerde kurulu yaylamiz.Yaaa O mis gibi bir hava, bulamadigim dogal yesillik, evin onunden gecen kanalda dagin magrasindan cikan buz gibi bir suuu, dogal buzdolabi mubarek..Bosyere dememisler Yarikpinar Koyu diye, cocukken babam raki sisesiyle, karbuzunu koyardi kanala buz gibi olurdu buzdalabi yaninda sifir kalirdi canim.. Hele aksam yuruyusleri, hem gunesin batisini izlersin daglarin arasindan kaybolur gider.

Benim kizlar kosarlar bende ardindan bagiririm hizli kosmayin bak dusersiniz, siz alisik degilsiniz nede olsa aliveris merkezlerinden, lux arabalardan inmeyen, ozel sofor anneniz okula birakip getirmistir.. Ama sonrada bosverrrr dussunler derim, sonra gorsunler dizlerindeki yarayi onlarinda olsun canim cocukluktan kalma bir izleri..

Sevgiler
Derya
(Memleket ozlemiyle yanip tutusan)
I won't write posting in English, it's imposibble to express how I missed my hometown:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder